Pilates

Pilates kan door iedereen beoefent worden, jong en oud, man en vrouw, het kans zelfs als je zwanger bent. Het enige wat je wel moet onthouden is dat je op je eigen niveau moet trainen.

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het elke week aan pilates doen. Wat ooit begon als lichaamsbeweging is inmiddels veranderd in een activiteit dit zowel je mentale als fysieke gezondheid goed doet.

Dit is een workoutmethode die de nadruk legt op diepe spieren, flexibiliteit, evenwicht, coördinatie en een goede houding

Pilates helpt mensen om gewicht te verliezen, een sterk spierstelsel te hebben, hun lichaamshouding te verbeteren en gevoelens van stress of angst te verminderen.

Pilates activeert je metabolisme, de lichaamsfunctie die het energieverbruik van je lichaam regelt. Als je metabolisme omhoog gaat, dan stijgt je lichaamstemperatuur ook. Hierdoor ga je meer zweten, waardoor je meer calorieën zult verbranden. Op deze manier zul je geleidelijk aan gewicht verliezen.

Ideaal is het om pilates te combineren met een vorm van (aerobe) inspanning, zoals (hard)lopen, dansen, zwemmen of fietsen.

De voordelen van het aan pilates doen die we eerder hebben genoemd dragen ook bij aan het ontwikkelen van een betere lichaamshouding.

Doordat je buikspieren getraind worden ontstaat de perfecte basis voor een rechte rug. En andersom werkt het net zo: doordat je met pilates zowel je onder- als bovenrug traint blijven je buikspieren in vorm.

Ook sterke been- en bilspieren zijn belangrijk in het ondersteunen van je lichaam. Je hele lichaam werkt namelijk het beste als het in balans is.

Pilates kan dus gezien worden als een echte full-body workout – geen enkel deel van je lichaam wordt overgeslagen.

Ben je benieuwd welke sporters en beroemheden aan Pilates doen? Hieronder een kort overzicht, er zijn er namelijk nog veel meer:
Sporters: Tiger Woods (golf), Kobe Bryant (basketbal) en Jason Kidd (basketbal)
Beroemdheden: Madonna, Megan Fox, Julia Roberts, Miley Cyrus, Hugh Grant en Danny Glover