Tekenwedstrijd

TEKENING “KLIMMEN IN DE DAM”
HOE WERKT HET?

Tekening “Klimmen in De Dam” is een wedstrijd voor iedereen die tekent. Op basis van de leeftijd van de deelnemers zal de jury per leeftijdscategorie een prijs uitreiken. Tot en met 30 juni 2020* kan iedereen zich voor deze wedstrijd inschrijven. Dit doe je door een foto van je beste tekening(en) (maximaal vier) ofwel te uploaden op deze website (klik op ‘Inschrijven’), ofwel via email of via de post op te sturen. Vermeld je naam, leeftijd en contact info (telefoonnummer of mailadres).

 

Onder een tekening verstaan we een kunstwerk gemaakt in een door jou gekozen techniek, zoals:
– (kleur)potlood
– pastelpotlood en -krijt
– wasco
– schilderen
– aquarelpotlood (droog en zonder penseel)
– collage
– (bal)pen
– sticks
– markers
– stiften
– inkt met pen
– digitale tekeningen zijn toegestaan (onder voorwaarde dat deze in geval van nominatie op hoogwaardig kwaliteit afgedrukt kunnen worden)
Twijfel je of je materiaal in aanmerking komt? Stuur dan een mail naar info@sportdedam.be

Formaat en stijl
Het formaat van de tekening is helemaal vrij te kiezen.
Alle stijlen zijn toegestaan: abstract, minimalistisch, impressionistisch, …!
Je schilderij mag vierkant, liggend, staand, rond of rechthoekig zijn.

Onderwerp
Alles wat voor jou ‘Klimmen in De Dam” betekent. Wil je je favoriete klimroute namaken? Wil je jezelf al klimmend tekenen? Of misschien samenmet je partner?
Laat je inspireren met de kleuren, compositie van musketon, grepen, touwen of de grafiek van onze T-shirts.

 

 

Wat kan je allemaal winnen?

Alle genomineerden (10) hebben prijs!
De winnars ontvangen waardevolle prijzen: klimmaterialen, kortingscodes en een T-shirt van onze Climbing Team De Dam.

PUBLIEKSPRIJS: Het favoriete kunstwerk van het publiek (met de meeste stemmen) krijgt een pakket met klimmateriaal t.w.v. € 100

Hieronder volgt een uitleg over de procedure van de wedstrijd:
1. Eerste ronde jury van de Climbing Team De Dam
Tijdens onze volgende klimvergadering beoordeelt de jury alle inzendingen door een cijfer te geven (digitaal en anoniem). Hieruit worden de beste, mooiste, meest gewaardeerde tekeningen gekozen. De genomineerden (10) dienen hun genomineerde werk in de eerste twee weken langs te brengen in De Dam (We lichten de genomineerden ten gepaste tijd in).
2. Stemmen van het publiek
Gedurende twee weken lang kan het publiek stemmen op haar favoriete werk (dat zal via FB gebeuren). Het werk dat de meeste stemmen heeft is de winnaar van de publieksprijs.
3. Expositie
De 5 beste finalisten van jury en de winnaar van de publieksprijs mogen met hun genomineerde tekening deelnemen aan een prachtige expositie naast de klimzaal in De Dam.

Beeldrecht
De deelnemer geeft de organisatie van Tekening Klimmen in De Dam toestemming om het werk op de website (www.sportdedam.be en www.facebook.com/lokeren/) in aanverwante nieuwsbrieven en in alle
gedrukte publicaties van of over de verkiezing te publiceren. De deelnemer
ontvangt daarvoor geenextra financiële vergoeding en kan hier geen andere rechten aan ontlenen.
Voor publicatie van het werk van de deelnemers door derden en/of andere instanties is de organisatie niet verantwoordelijk.
De deelnemer geeft ook de toestemming om zijn werk verder te kunnen gebruiken in het kader van Climbing Team De Dam.

Criteria
De jury beoordeelt de tekeningen aan de hand van de volgende criteria: originaliteit, zeggingskracht, compositie, materiaalgebruik en techniektoepassing.
De beslissing van de jury kan niet worden betwist.

Tot slot*
De organisatie van “Tekening Klimmen”  in De Dam kan op alle momenten wijzigingen aanbrengen in het wedstrijdverloop of de wedstrijd beëindigen, de deelnemer ontleent bij wijzigingen en/of stopzetten van de wedstrijd geen rechten en/of claims met betrekking tot de verloop van de wedstrijd.